Motorkenners weten het al jaren: met alleen het behalen van het motorrijbewijs ben je er nog niet. Er komt veel meer bij kijken voordat je jezelf echt een ervaren motorrijder kunt noemen.

Daarvoor bieden wij u de
VR (Voortgezette Rijopleiding), RRT (Regionale Rijvaardigheids Training). Deze cursus wordt exclusief door deskundige en Gediplomeerde Motorrijinstructeurs gegeven.

Het bijzondere er van is dat de cursus in je eigen vertrouwde omgeving gevolgd kan worden. Dus niet voor dag en dauw je bed uit en naar een ver weg gelegen circuit of trainingsterrein, maar gewoon in en rond de eigen regio.

Onderzoek heeft uitgewezen dat veel verkeersongevallen zich juist relatief dicht bij huis afspelen. De vertrouwdheid van de weg met als gevolg dat de verkeersdeelnemer minder oplettend is, vormt daarbij een belangrijke rol. Maar juist als motorrijder ben je kwetsbaar in het verkeer. Daarom is het goed om in en rondom eigen regio een VR/RRT te volgen te volgen en daarmee de motorvaardigheid op een hoger peil te brengen.

De VR/RRT is ook een goede optie voor heropstappers die langere tijd geen motor hebben gereden.  Na de training ontvangen de deelnemers een certificaat als bewijs van deelname. Betere motorbeheersing betekent meer veiligheid en wordt daarom door de meeste verzekeraars beloond met een premiekorting.

Startplaats: In heel Nederland
Programma ochtend: kijk- en stuuroefeningen, rem- en uitwijkoefeningen.
Programma middag: kijktechnieken, herkennen van risicovolle situaties en rijden van bochten.

 

Cursusdata: in overleg in te plannen. 

 

Aantal cursisten: Minimaal 2, maximaal 6(per instructeur). Gezamenlijk volgen van een VR/RRT is natuurlijk ook mogelijk voor grotere groepen, vrienden- en motorclubs. Vraag naar de mogelijkheden!

 

Kosten bedragen:

 

Hele dag VR/RRT EUR 129,-

 

Halve dag RRT, in uw eigen regio alleen voertuigbeheersing EUR 75,-

 

Hele dag Voertuigbeheersing in uw eigen regio EUR 109.-

 

Her-opstapper(s), in overleg zowel qua prijs als qua aantal deelnemers.


 

Samen met u bepalen wij de cursus data.