Rij net als de professionele motorrijders van de hulpverleningsdiensten brandweer, ambulance, politie, anwb, etc, vlot en veilig door het verkeer-

In deze training leer je vaardigheden aan die jouw veiligheid nog meer vergroten. Je leert op een andere manier naar het verkeer kijken. Gevaren en risico's leer je vroegtijdig herkennen en je leert hoe je hierop kunt anticiperen. Ook stuurtechniek en inhaaltechniek komen uitgebreid aan de orde. Neem als motorrijder de regie in handen en leer motorrijden zoals een professional.

Vlot & veilig

Als je vlotter en sneller gaat rijden moet je natuurlijk ook beter kunnen sturen en vlotter kunnen inhalen dan je misschien tot op heden deed. Je vlot door het verkeer begeven is iets anders dan zo hard mogelijk rijden. Veiligheid staat voor een professionele motorrijder voorop!

Inhalen

Als je sneller dan het overige verkeer rijdt dan ontkom je er niet aan om in te halen. Leren inhalen is onderdeel van de training. Moet je altijd wel wachten tot er veel ruimte is om in te halen of kun je slim gebruik maken van de aanwezige ruimte. Daarom hebben zij deze speciale manier aangeleerd om gebruik te maken van het kleinste gaatje maar wel met inzicht in veiligheid en risico.

Beheersing

Natuurlijk gaat het niet alleen maar om vlot en snel rijden. Hard rechtdoor rijden lukt, bijna, iedereen wel. Pas op de momenten dat het wat langzamer gaat kun je pas echt laten zien hoe goed jij je motor beheerst. Tijdens de training zullen we het er dus ook over hebben hoe jij je motor goed onder controle houdt als je (erg) langzaam rijdt.

Leer je motor beheersen ook als het langzaam gaat!

Per trainingsdag worden maximaal 4 cursisten toegelaten zodat er voldoende aandacht voor jou is. Tijdens de training gebruik je je eigen motor want dat is de motor waarmee je vertrouwd moet raken.

Deze training begint en eindigt in Alkmaar maar kan ook in je eigen regio worden gegeven. Tussen 08.30 en 09.00 uur verzamelen we waarna we om 09.00 uur starten met theorie. Al snel stappen we op de motor waarna we een gevarieerde route zullen rijden waar meer dan genoeg leermomenten in zitten. Rond 16.30 uur eindigen we weer op onze startlocatie.